Er jagttøj bare sådan noget til camouflage?

//Er jagttøj bare sådan noget til camouflage?

Er jagttøj bare sådan noget til camouflage?

Hvis man ikke er det store jagtmenneske, så kan det sagtens forstås, hvis man tror, at jagttøj bare er sådan noget, der skal holde en camoufleret, så man kan komme helt tæt på ens bytte eller ligge i blinde for de andre dyr i stilhed – og intet andet.

Jagttøj giver skam så meget andet og skal tilbyde så meget andet end bare at camouflere en jæger, når vedkommende er ude for at jage eller på anden måde holde sig i skjul.

Selv Billigt jagttøj skal kunne opfylde meget af de andre forventninger til ens komfort, når man er ude at jage, og det ser man da heldigvis også, så man kan købe godt jagttøj af anerkendte producenter og mærker, som på ingen måde gør dig fattig, når du skal have købt din mundering.

Sådan noget jagttøj skulle selvfølgelig før i tiden først og fremmest være med til at skjule en for ens bytte, men det bestod ofte i, at man lavede noget camouflage selv ud af noget gammelt tøj, der passede til omgivelserne.

Senere blev der decideret opfundet camouflage-tøj, som både blev brugt i krig og til jagt.

Man opdagede også, at den slags tøj skulle passe ind i camoufleringen i forskellige omgivelser, og her tænker vi ikke bare på, at man ikke skal bruge grønt camouflage-tøj i et vinterlandskab.

Der skulle også være tanke for, hvordan vegetationen var omkring en hovedsageligt, om det var tæt gran, regnskov eller bare en almindelig dansk skov.

Desuden er der kommet flere dimensioner til i jagttøjet, så det næsten ser ud som om, der er dybde i tøjet også.

Pointen er blot, at jagttøj nu om dage også skal give læ, holde vand ude, sidde tæt og sørge for, at man generelt kan holde ud at have det på i mange timer ad gangen, hvis man skal ligge længe på lur efter sit bytte.

By | 2019-06-12T17:42:01+00:00 June 12th, 2019|jagttøj|Comments Off on Er jagttøj bare sådan noget til camouflage?

About the Author: