Få gratis behandling for dit alkoholmisbrug

//Få gratis behandling for dit alkoholmisbrug

Få gratis behandling for dit alkoholmisbrug

En behandling af alkoholmisbrug foregår i dag ofte på et behandlings- eller misbrugscenter. Det er som udgangspunkt gratis, men kræver så, at man opgiver sit cpr. nr. Det skyldes, at det er ens hjemkommune, der betaler for behandlingen, og de skal knytte en betaling til et cpr. nr.

Hvis man af en eller anden grund ikke har lyst til at det skal fremgå, at man modtager en behandling af alkoholmisbrug, er det muligt at forblive anonym, mod at man selv betaler for behandlingen. Det kunne f.eks. være at man var i skilsmisseforhandlinger omkring ens børn.

Indlæggelse eller døgnbehandling

Alt efter dit misbrug og andre forhold er det muligt at gå i en behandling hvor det samtidig er muligt at passe ens arbejde og andre forpligtigelser. I andre tilfælde kan det være nødvendigt at blive indlagt først for at modtage en afgiftning.

Det er især hvis du har et årelangt og voldsomt alkoholmisbrug, hvor kroppen ikke kan klare at du fra den ene dag til den anden stopper med at drikke. En krop der er vant til at få alkohol dagligt, kan ende med at gå i chok, hvis den ikke får den daglige dosis. 

Tiden efter endt behandling

Noget der er lige så vigtigt som selve behandlingen er tiden efter endt behandling. Det er her den virkelige prøve skal stå. Ofte består ens netværk af ligesindede, som når mennesker er værst, vil arbejde aktivt på at du vender tilbage i folden, i stedet for at bakke op om beslutningen.

Derfor er det vigtigt at det gamle netværk udskiftes med et nyt. En misbruger har ofte brugt timer dagligt på misbruget. Den tid skal skiftes ud med nye og sunde aktiviteter. Derved er det nemmere at holde sig ude af misbruget. Ofte skal der også etableres kontakt til familien og gamle venner igen. 

By | 2021-01-04T14:53:47+00:00 January 4th, 2021|alkoholbehandling|Comments Off on Få gratis behandling for dit alkoholmisbrug

About the Author: