Få styr på bilens sikkerhed

//Få styr på bilens sikkerhed

Få styr på bilens sikkerhed

Hvis du gerne vil have en sikker bil at køre rundt i, og som er i god stand, er der en række ting, du bør have fokus på. En vedligeholdt bil er nemlig en mere sikker bil. Nogle af de ting, du bør have fokus på, er bremser, lys, dæk, batteri, rust eller stenslag. Du kan med fordel få hjælp fra f.eks. en Ford mekaniker i Aalborg. De kan nemlig hjælpe med at fikse og undersøge din bil, så den er i tip top stand. Du skal især være opmærksom på lys, bremser og dæk.

 

Hold øje med dine bremser

Hvis du ikke kan bremse ordenligt, bliver trafikken hurtigt farlig for både dig og dine medtrafikanter. Derfor bør du få tjekket op på dine bremser minimum en gang om året. Det er nemlig individuelt, hvor længe bremser holder og ofte afhænger det af bilen, og hvor og hvordan du kører. Har du en bybil, der kører meget lange distancer bliver de slidt, og hvis du har en bil, der burde køre lange ture, men ofte kun kører små distancer, vil de ikke blive brugt nok, og risikerer at ruste.

Rustkontrol 

Rust er hverken pænt eller sikkert. Ofte skader en smule rust ikke, men det øjeblik det bliver løst og til fare for andre, er den gal. Det vil du derfor gerne undgå. Der er dog ikke grund til at overbehandle bilen med rustbeskyttelse, men en mangelfuld rustbeskyttelse er heler ikke optimal.

Derfor bør du også få en undervognsbehandling. Du bør dog få en uvildig fagmand til at vurdere, om bilen trænger, og ellers altid få en, når du får en helt ny bil, da biler ikke er produceret til at klare det danske klima. Gør du det for ofte, er det dog skidt for både bil, miljø og pengepung, hvilket kommer ingen til gode.

 

By | 2020-12-27T16:20:31+00:00 December 27th, 2020|autoværksted - mekaniker|Comments Off on Få styr på bilens sikkerhed

About the Author: