Grenknusning kan være den eneste løsning

//Grenknusning kan være den eneste løsning

Grenknusning kan være den eneste løsning

Som eksempel siger vi, at du har et større træ i Jylland, som du længe har haft udsigt til at fælde, fordi det enten skærmer for området, faunaen, floraen, eller træet bare er ved at gå ud og ikke er kønt længere at kigge på og passer ind i landskabet.

Så er den store opgave som sådan ikke at fælde træet, for det kan gøres ret så hurtigt, om man gør det manuelt eller med maskiner, så længe man husker at se sig for, at man ikke ødelægger maskinel, bygninger, konstruktioner eller øger skade på folk.

Når så træet er fældet, så skal det jo skæres ud i mindre dele, for medmindre man er en kæmpe, så tager man ikke lige det træ under armen og smider det ud på genbrugspladsen, og man kan ikke bare sætte ild til det på stedet.

Man er nødt til at dele det op i mindre trykker, og det kan man gøre med motorsav, sav eller andre former for værktøj; og det er den her opgave, der nok kommer til at tage en del tid, specielt hvis man er alene om det, og træet er stort med mange grene.

Men hvad så bagefter?

Så har man nogle større og mindre portioner af træet, og der er flere muligheder for at komme af med det eller genbruge det.

Man skal køre det på lossepladsen, man kan give det væk til aktivering, kunst eller projekter.

Man kan ligeledes starte et bål med det, men nogle træsorter brænder bedre og mere effektivt end andre, og hvis man fældede træet, mens vejret var vådt, så vil det nok tage lang tid at tørre, før man kan bruge det igen.

Gider man bruge tiden på alt det forarbejde for at få en smule effekt ud af det?

Ikke hver gang, hvorfor grenknusning måske kan være den letteste løsning, så man vitterligt sidder tilbage med en bunke pindebrænde, der er lettere at bortskaffe.

By | 2020-03-28T00:27:36+00:00 March 28th, 2020|grenknusning|Comments Off on Grenknusning kan være den eneste løsning

About the Author: