Hvad er sandt og falskt om E cigaret?

//Hvad er sandt og falskt om E cigaret?

Hvad er sandt og falskt om E cigaret?

I kølvandet på introduceringen af e-cigaretter herhjemme i Danmark, opstod der en masse information på godt og ondt om denne, nye invasive art af alternativ til  gængs rygning.

Dette kan have bevirket, at du er blevet godt og grundigt bombarderet med artikler, såkaldte “ekspertudtalelser” og myter og fakta om brugen af e-cigaretter.

Vil vil i denne artikel komme med lidt kort viden om nogle af disse myter og sandheden om e-cigaretter. Dette er ikke en endegyldigt facit-liste over, hvad der findes af viden om e-cigaretter, men vi vil berøre de hovedemner, som vi ser mest diskuteret ude i samfundet og så forsøge at forklare nemmest muligt, hvad der er vrøvl, og hvad der er sandfærdigt.

Det er i hvert fald sandt, at mange rygere af tobak overgår til dampen i en e-cigaret enten som supplement til rygningen, helt for at overgå til at ryge e-cigaret eller som i et forsøg på helt at stoppe med at ryge.

For det smarte ved e-cigaretter er nemlig, at du selv kan bestemme indholdet af nikotin i den valgte væske til din e-cigaret, hvor man ved cigaretter, cerutter, cigarer og lignende har et fast indhold af nikotin. Det er nikotinen, der gør dig afhængig af brugen af almindelig tobak.

Ved at vælge mængden af væske kan du langsomt trappe ned på brugen af nikotin og måske helt stoppe med at ryge.

At kalde dampen sundhedsskadelig på linje med tobak er en overdreven antagelse. Det er aldrig 100 procent sundt som at inhalere luft at få andet i lungerne, men at kalde det skadeligt på linje med tobaksrøg er i hvert faldt usandt.

Det er dog korrekt, at mange beværtninger og lignende sidestiller dampning på linje med tobaksrøg. Derfor er det altid på sin side at spørge, om man må dampe indenfor, før man gør det.

Leder du efter den rette e-cigaret til dig, så kig nærmere hos esug.dk.

By | 2019-04-16T11:39:43+00:00 April 16th, 2019|E cigaret|Comments Off on Hvad er sandt og falskt om E cigaret?

About the Author: