Kolonihave-hygge på storbyaltanen

//Kolonihave-hygge på storbyaltanen

Kolonihave-hygge på storbyaltanen

Skab en stemning af kolonihave, dansk hygge og sommer på din altan med blomster, trægulv og skønne bambusstole. Retro-elementer er essensen og Den Korte Avis kommer med gode råd til, hvordan du får natur og hygge på altanen i storbyen. 

Tre gode ideer

Læs artiklen fra Denkorteavis om hvordan du genskaber en atmosfære af kolonihave-hygge på din altan. Tre gode råd gør en verden til forskel, og det handler om at tænke retro, blomster og et godt grundlag. Grundlaget er det behagelige gulv, der erstatter den ofte kolde og kedelig beton, der præger altaner i storbyer. Læg et nemt klikgulv i træ på din altan – det skulle efter sigende ikke tager mere end 10 minutter og være lige så nemt at tage af og ind og vinteren. Sørg dernæst for gode siddepladser, gerne til to og måske et lille bord med plads til stearinlys. Den informative artikel omtaler alle de skønne retro-effekter, der kan være med til at gøre forskellen for stemningen: Den rød- og hvidternede dug, bambusmøblerne og de smukt dekorerede underkopper fra mormors tid. Det er ikke vigtigt, hvad du vælger, men at du går efter retro-stemningen hele vejen. Det er der hemmeligheden til kolonihave-hyggen ligger gemt. 

Vælg de rette blomster

Fyld resten af altanen op med blomster – masser af blomster, lyder rådet. Men vælg de rette blomster: Barrodsroser. Denne type roser har en længere levetid, er nemmere at passe og kan købes (billigere) om vinteren, hvor de også kan plantes. Vælger du at plante i potter kan du på altaner, der er særligt udsatte for blæst og hård vinter, tage potten inden for terrassedøren eller måske låne et lyst hjørne af ejendommens cykelskur vinteren over. Planter du i fastemonterede højbede kan du med fordel dække jorden omkring dine roser med grangrene, så de ikke fryser om fødderne på de kølige vinternætter. 

By | 2019-05-27T23:02:09+00:00 May 27th, 2019|artikel|Comments Off on Kolonihave-hygge på storbyaltanen

About the Author: