Ølbrygning som hobby – kom godt i gang

//Ølbrygning som hobby – kom godt i gang

Ølbrygning som hobby – kom godt i gang

De fleste danskere sætter pris på et glas velsmagende øl. Før i tiden var øl ikke nær så ”fint” som vin – og udvalget af gode øl var ikke nær så stort, som vi ser det i dag. Inden for de seneste 20 – 25 år er et hav af mikro bryggerier skudt op over hele landet, og har udfordret de større bryghuses monopol.

Således behøver vi ikke længere at nøjes med undergæret pilsner øl eller blot to varianter af jule eller påske bryg, men kan vælge og vrage i en bred selektion af øl typer fra de mange små bryghuse. Der kommer stedse flere kreative varianter til. Og som noget relativt nyt, kan du nu også selv brygge øl hjemme i dit eget køkken, formedelst en ganske lille investering og uden det store brygmester kørekort.

Hvordan kommer jeg bedst i gang med ølbrygning?

Hvis du gerne vil prøve dig frem med ølbrygning for at finde ud af om det er den rette hobby for dig, kan du altid starte i det små. Du kan for eksempel købe en såkaldt Brew Box hos ølbrygning.dk. En Brew Box indeholder alle de nødvendige ingredienser, som anvendes til fremstilling af øl, nemlig malt, byg, humle, gær og sukker, samt diverse urter og krydderier som fungerer som smagsstoffer.

Der ud over får du med din Brew Box en fem liters gærtank i glas med taphane samt gærrør med tylle, et målebæger, et termometer og en vægtfyldemåler 8 patentpropflasker med dertil hørende patentpropper og en udførlig instruktions vejledning. Du skal selv være i besiddelse af en stor gryde, en kasserolle, et dørslag og en si, samt sukker, som anvendes i forbindelse med flaske karbonering. Med en Brew Box er du godt hjulpet, når du skal indvies i ølbrygningens mysterier.

Find udstyr til ølbrygning online på ølbrygning.dk

By | 2020-04-16T22:22:55+00:00 April 16th, 2020|ølbrygning|Comments Off on Ølbrygning som hobby – kom godt i gang

About the Author: