Professionel fliserens – når du vil flisepest til livs

//Professionel fliserens – når du vil flisepest til livs

Professionel fliserens – når du vil flisepest til livs

Er dine fliser på terrassen blevet plettede i sjov, blomsterlignende mønstre – for eksempel i farverne hvid, grøn, sort eller gå? Så er der ikke tale om særlige dekorationer, som optræder på dine fliser, men om angreb af det, der populært kaldes flisepest. Flisepest er en betegnelse for en lav type, af hvilken der findes cirka 900 underarter.

Lav er en dobbelt organisme, som består af en symbiose imellem enten grønalgen eller blågrønalgen og så svamp. Når fliser, tagsten eller facader først er blevet angrebet af flisepest – eller lichen, som fænomenet også hedder på fagsprog – er det næsten umuligt at få dem pæne og ensartede igen ved almindelig vask. Der skal skrappere og mere probate midler i brug.

Hvordan fjerner jeg bedst flisepest?

Det kan ikke anbefales, at du selv begiver dig ud i fjernelse af flisepest på dine fliser. Mange mennesker har forsøgt sig med helt almindelige højtryksspulere, og dette kan kun på det kraftigst frarådes. Med en højtryksspuler risikerer du at ødelægge flisernes overflade, således at den øverste, beskyttende skal slides bort.

Dette gør flisen mere porøs, og dermed øges dens samlede overflade areal. Hvilket giver endnu bedre betingelser for flisepest og alger. Samtidig bliver flisen også mere sårbar og modtagelig over for vind og vejr, således at den nemmere bukker under for hårde regnskyl eller heftig frost.

Få professionel hjælp til rensning af fliser

I stedet bør du få hjælp fra professionelt hold, når fliserne skal være flotte igen. Algebekæmperen kan hjælpe dig med at få såvel fliser som tagsten flotte og ensartede på ny i og omkring Aalborg, Frederikshavn, Hjørring & Brønderslev. Algebekæmperen anvender udelukkende professionelt udstyr og ditto materialer, og sørger selvfølgelig for, at behandlingen afsluttes med imprægnering af fliserne, som beskytter dem og sikrer mod nye flisepest eller alge angreb.

Læs mere på algebekaemperen.dk

By | 2019-10-21T21:39:22+00:00 October 21st, 2019|fliserens|Comments Off on Professionel fliserens – når du vil flisepest til livs

About the Author: